Haarlemse Kunstenaar
In 1959 ben ik geboren in Haarlem en waar ik ook nog steeds woonachtig ben. In mijn kleuterjaren was het kleuren in een kleurboek één van mijn favoriete bezigheden. Kleuren binnen de lijntjes met mooie kleurpotloden of met stiften, ik kon mij er uren mee vermaken. Op de middelbare school ben ik begonnen met het tekenen van portretten. Idolen of klasgenoten probeerde ik zo realistisch mogelijk te portretteren. In 1989 heb ik het penseel ter hand genomen en ben ik met olieverf gaan schilderen. Toen werd voor mij het kleurenpalet alleen maar groter. Fantastisch vond ik dit nieuwe medium! Na twee jaar schilderles bij een kunstenares in Bloemendaal, diverse cursussen, workshops en masterclasses ben ik steeds meer gebruik gaan maken van het paletmes. Met dit schildersmes kan de olieverf in heldere kleuren en in één laag op het doek worden gezet. Het mengen gebeurt tijdens het aanbrengen van de verf op het schildersdoek en omdat er een dikkere laag wordt opgebracht geeft dit een extra dimensie aan mijn schilderijen. Deze manier van schilderen sprak mij zo aan dat ik sindsdien mijn onderwerp of portret altijd met het paletmes schilder. De penselen worden enkel voor de achtergrond gebruikt.
 
Vrij werk en portretten in opdracht
In mijn vrije portretten staat altijd de vrouw centraal. Realistisch geschilderd, wat afstandelijk maar met een klassieke uitstraling probeer ik haar in al haar vrouwelijkheid neer te zetten. Scherpe contrasten en harde lijnen spreken mij erg aan en doen denken aan de Art Deco periode. In de portretopdrachten van volwassenen en kinderportretten probeer ik de gelijkenis zo goed weer te geven dat niet-vermoede familietrekken onverwachts herkenbaar voor u zijn.
 
Ontvangt u graag meer informatie over de mogelijkheden van een portretopdracht, neemt u dan vrijblijvend contact op door een berichtje te sturen.