Liam - olieverf op linnen 70x70 cm

Een geschilderd kinderportret is een kostbaar bezit en heeft emotionele waarde voor de ouders, grootouders en kinderen zelf. Een blijvend kunstwerk waarin je kind op een bepaald moment in zijn/haar leven is vereeuwigd op linnen. Ik vind het fantastisch om kinderen op realistische wijze te portretteren. Waarbij niet alleen de gelijkenis overeenkomt maar ook een blink van het karakter in terug te zien is. Ik schilder aan de hand van foto's die ik zelf maak. Op deze manier kan ik gelijk een praatje met de kinderen maken waardoor ik een goed beeld van hen krijg. Dit helpt mij uiteindelijk in de wijze waarop ik hen wil uitbeelden.

Originele foto

'Wendy heeft op fantastische wijze mijn zoon geschilderd. Zijn ondeugende maar lieve uitstraling komt helemaal tot zijn recht in dit fantastische schilderij. Het kleurgebruik geeft het geheel een zacht uiterlijk wat ook nog eens goed past in mijn interieur.'

Edward - olieverf op linnen 60 x 90 cm

Art deco was een populaire stijlbeweging in de periode 1920 - 1939 die invloed had op de decoratieve en toegepaste kunst. Ook binnen de architectuur, beeldende kunst, en het grafische, industriële en interieurontwerp had deze stijlbeweging grote invloed. Gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen was deze stijl een mengelmoes van vele verschillende stijl- en kunststromingen. In mijn vrije werk maar ook in mijn volwassen portretten in opdracht is deze stijl terug te vinden.